Hem Behandlingar Produkter Före/Efterbilder Om oss Kontakt
 
     
 

Kemisk Peel

Kemisk peeling är ett samlingsnamn för olika behandlingar där man lägger aktiva ämnen på huden, ofta syror av olika slag, för att förbättra och föryngra huden. Under de sista fem-tio åren har utvecklingen gått påtagligt framåt inom området peel och medicinsk hudvård.

Det finns en vetenskaplig grund för det vi gör i och med att man fått klart för sig vilka effekter olika vitaminer och syror har på hudens förnyelse.

Glykolsyra har en keratolytisk effekt, vilket innebär att den löser upp det protein som hudcellerna är upbyggda av.
När vi skalar av de döda hudcellerna så sätter vi fart på cellnydelningen i yttre hudskiktet epidermis.
Dessutom stimulerar vi det djupare hudskiktet dermis så att mängden kollagen, elastin och hyaluronsyra ökar.

Detta leder till en hy med ökad spänst, glans och lyster. Glykolsyran möjliggör också att det blir lättare för antioxidanterna i den medicinska hudvården att penetrera ned i dermis där de verkligen kan göra stor nytta.!

Mene&Moy är världsledande inom kemisk peeling och cosmoceuticals - medicinsk hudvård. Mene&Moys och Dermaceutics utbud av aktiva cosmoceuticals innehåller naturligt förekommande ingredienser som noggrant utvalts och kombinerats för att kunna penetrera hudens yttersta lager, epidermis och nå det underliggande hudlagret dermis. Alla peelerna är baserade på AHA-syran glykolsyra.

Det finns fyra olika Dr:s Program där man kan välja behandling för normal hud, känslig hud, fet och acnehud, åldrad och rynkig hud eller hud med pigmentfläckar. Peelbehandling skall kombineras med behandling med krämer hemma, medicinsk hudvård. Dels underhåller man resultatet av peelen och dels har man en kontinuerlig föryngrande, rengörande och förebyggande effekt på huden.

Dr:s Program

Dr:s Program är en serie kemiska peeler som endast utförs av utbildade hudterapeuter. Bäst effekt får man om man gör en serie behandlingar (3-6 st) och om man använder de speciella dag- och nattkrämerna hemma mellan behandlingarna.

Alla peelerna är baserade på AHA-syran glykolsyra. Det finns fyra olika Dr:s Program där man kan välja behandling för normal hud, känslig hud, fet och acnehud, åldrad och rynkig hud eller hud med pigmentfläckar.

Peelbehandling skall kombineras med behandling med krämer hemma, medicinsk hudvård. Dels underhåller man resultatet av peelen och dels har man en kontinuerlig föryngrande, rengörande och förebyggande effekt på huden.

 


För en första behandling med glykolsyra och för behandling av känslig hud:

Dr:s Program Sensitive
Sensitive skin (mask 10% chelerad glykolsyra) stimulerar cellnybildning i huden och snabbar på nedbrytning av döda celler på hudytan. Den gör huden slätare med mer fräschör och spänst.


http://www.menemoy.se/bilder/up/10033.jpg 

 

 

För tjockare hud, åldrad hud eller hud redan behandlad med glykolsyra samt för fet hy med acnetendens:

Dr:s Program Normal
Normal peel (mask 25% chelerad glykolsyra) stimulerar cellnybildningen och snabbar på nedbrytningen av döda celler. Förfinar hudens struktur och ger hyn lyster.

 

http://www.menemoy.se/bilder/up/10032.jpg

 

 

 För kraftigt åldrad hud samt acneärr:

Dr:s Program Professional
Professional peel (gel 30% glykolsyra) tar snabbt bort fina linjer och rynkor. Huden genomgår en synlig föryngring.

http://www.menemoy.se/bilder/up/10034.jpg

 

 

 För att ta bort pigmentfläckar och för att jämna ut pigmentojämnheter:

Dr:s Program Professional + Yellow cream  -  Lightening peel
Spot peel (gel 30% glykolsyra + 6% kojicsyra) har en kombinerad effekt för att eliminera det pigment som redan finns och för att förhindra ytterligare bildning av pigment.

http://www.menemoy.se/bilder/up/10035.jpg